DSC_5247Eind oktober is het veldwerk voor het thematraject Over Leven met Kanker van start gegaan met een instructiebijeenkomst voor de tien veldwerkers. De interviewers komen uit verschillende disciplines: onder andere mensen van ADRZ en ZorgZaam, Steunpunt Terneuzen, Economische Impuls Zeeland, HZ University of Applied Sciences en ZB.

Case studies
Er zijn veel voorgesprekken geweest, maar nu zijn de interviews dus echt van start. De veldwerkers gaan gesprekken voeren met mensen met kanker en hun omgeving: vrienden, familie en het netwerk van betrokken professionals. Zo worden vijf case studies uitgevoerd over wat je overkomt als de diagnose kanker wordt gesteld, het genezingsproces en ook de periode na genezing.

Paarsgewijs interviewen
Bijzonder is dat de interviews paarsgewijs worden afgenomen. Projectmedewerker van het thematraject Over Leven met Kanker Paulette de Kraker legt uit: “Het is vooral belangrijk dat de interviewers levenservaring hebben. Dat je ook door durft te vragen wanneer het emotioneel of moeilijk wordt. En dat je ook aanvoelt wanneer je een vraag even moet laten liggen om vervolgens op een ander moment door te vragen. Omdat iedereen zijn eigen bagage meeneemt naar de gesprekken, is het handig om het getweeën te doen.”

Meer over Over Leven met Kanker