We zijn al een tijd actief in ‘s-Heer Hendrikskinderen. We betrekken zoveel mogelijk mensen bij gesprekken over de toekomst van het dorp. Onlangs hebben we daarvoor hulp ingeschakeld van studenten Pedagogiek van HZ University of Applied Sciences. Hun taak: jongeren betrekken bij deze gesprekken.

aanbellen en uitnodigen
Ze zijn de afgelopen tijd het dorp ingetrokken om jongeren te zoeken. Gewoon bij ze thuis aanbellen en ze vervolgens uitnodigen om mee te doen. Waren de jongeren geïnteresseerd, dan werden ze toegevoegd aan de WhatsApp-groep. Daar werden ze uitgenodigd voor een cola-en-chips-avond.

cola, chips en ideeën
Dankzij die inspanning waren er aardig wat jongeren opgetrommeld om mee te komen praten over toekomstplannen voor ‘s-Heer Hendrikskinderen. 15 november was het zover en het werd een mooie avond. Met chips en cola, maar ook heel veel goede ideeën.

betrokken
De start was nog een beetje voorzichtig, mar tegen het eind van de avond praatte iedereen echt mee. Veel jongeren gaven ook aan dat ze zich nu voor het eerst pas echt betrokken voelden bij de toekomst van het dorp.

vervolg
We gaan verder praten met de jongeren. Er zijn meerdere afspraken voor vervolginterviews gemaakt en er komt nog een bijeenkomst. De jongeren die op de eerste avond zijn geweest, nodigen ook weer vrienden en vriendinnen uit.