scalda shared service centreStudenten van ROC Scalda gaan aan de slag voor de Zeeuwse Huiskamer. We vroegen Projectleider Rob Kotzebue ernaar.

Wat gaan de studenten doen voor de Zeeuwse Huiskamer?
“Ze gaan helpen bij allerlei onderwerpen die naar voren komen uit de Zeeuwse Huiskamer. Dat kan neerkomen op onderzoekswerk, maar het kan ook gaan om iets heel erg praktisch. Zo gaan ze mogelijk helpen bij het uitwerken en opzetten van looplijnen voor mensen met dementie in Rilland. Daar komen allerlei verschillende vraagstukken en verschillende disciplines van ROC Scalda bij kijken.”

Wat halen de studenten daar zelf uit?
“Het doel van deze samenwerking is om studenten van ROC Scalda de mogelijkheid te bieden ervaring op te doen met een interdisciplinair project. Verder zal het de samenhang tussen de verschillende vakgebieden van ROC Scalda bevorderen. Dat biedt ook weer nieuwe mogelijkheden voor het initiëren en uitvoeren van nog meer projecten met en voor ondernemers, in de ICT en in samenwerking met andere topsectoren van de regio.”

Hoe kwamen jullie op het idee de samenwerking te zoeken?
“In ‘De Zeeuwse arbeidsmarkt: Een regiovisie van onderwijs, ondernemers en overheid Regio Zeeland’ is opgenomen dat er een synergie moet komen tussen ondernemers – ICT bedrijven en topsectoren – , het onderwijs – Scalda en HZ University of Applied Sciences – én overheden. Het idee is dat deze partijen in co-creatie een infrastructuur bouwen waarbij leren, innoveren en duurzaamheid centraal staan. Daar past dit initiatief dus prima bij!”