29 oktober was de Zeeuwse Huiskamer aanwezig bij een workshop over de mogelijkheden van  machine vision systemen van de HZ University of Applied Sciences waarbij een presentatie werd gegeven door Peter Dijkwel van Amels Shipyards uit Vlissingen.

drijvende huiskamer overleg 1drijvende huiskamer overleg 2

drijvende huiskamer
Peter Dijkwel presenteerde de Drijvende Huiskamer. Gezamenlijk met Amels en onder ander wooncorporaties en bedrijven willen we een extra proefwoning realiseren: de Drijvende Huiskamer. Tijdens de workshop werden voor het eerst bedrijven en instellingen bijeen gebracht om kennis en ervaring uit te wisselen over de mogelijkheden die machine vision systemen hiervoor bieden.

werkplaats
In de Zeeuwse Huiskamer staan de wensen en behoeften van bewoners centraal. Dit onderdeel ‘ontmoeten’ is in volle gang. De Zeeuwse Huiskamer gaat nu ook in het onderdeel ‘werkplaats’ samen met kennisinstellingen en bedrijven op zoek de mogelijkheden voor het gezamenlijk ontwikkelen van toegankelijke, laagdrempelige en toekomstbestendige technologische oplossingen die gebruikers optimale controle geeft over de directe woonomgeving.

Later meer over de Drijvende Huiskamer.