Op donderdag 2 oktober jongstleden rond half één in de middag, schakelden wij ons navigatiesysteem in op de Résidence Oud Bommenende gelegen op Zeeuwse grond tussen Zonnemaire en Brouwershaven. We kwamen uit op een mooie plek midden in het Zeeuwse platteland. Het terrein werd voorzichtig betreden door zes toekomstige verpleegkundigen die in opleiding zijn op de HZ, University of Applied Sciences. Toen we het terrein verkenden en ons afvroegen of we eigenlijk wel op de juiste plek waren, we zagen namelijk een boerenschuur, een aantal tractoren en landbouwmachines staan, kwam er een man onze kant op lopen. Het bleek de businesspartner van de eigenaresse en opdrachtgever genaamd Dominique te zijn. We werden gerustgesteld en hij nam ons mee naar de ´huiskamer´.

Eenmaal in de letterlijke huiskamer zocht ieder een zitplekje op, waar hij of zij zich prettig voelde een actieve luisterhouding aan te nemen. De gastvrije Dominique zorgde goed voor ons, schonk een kopje thee of koffie in en zorgde voor een prettige sfeer in het huis. Op de afgesproken tijd van 13.00 stapten ook de opdrachtgevers, namens ´de Zeeuwse Huiskamer´, Petra de Braal en Don Molfils binnen. Ook de eigenaresse van de Résidence en opdrachtgever van het project ter plaatse, was in de vorm van Brenda Voet aanwezig. We stelden ons aan elkaar voor, genoten een bakje koffie, en spraken met elkaar over het project wat in de komende periode uitgevoerd gaat worden.

Uit het verduidelijkende, heldere en goede gesprek wat we met elkaar hebben gehad, is gebleken dat wij het project in natuurlijke samenwerking met de opdrachtgevers moeten gaan uitvoeren. Dat houdt in dat we in gesprek gaan met de bewoners van de huiskamer en hun omgeving verder bestuderen. Reden voor een kennismaking dus!

Wij zijn zes studenten die de opleiding tot verpleegkundige volgen op de HZ, University of Applied Sciences te Vlissingen. In het laatste jaar van de opleiding, wat we inmiddels bereikt hebben, is het de bedoeling dat we gezamenlijk een  project uitvoeren. Uit voorgaande leerjaren hebben we geleerd om een project op te zetten, hoe deze uit te voeren en een resultaat hieruit te boeken. Nu mogen wij deze opgedane kennis en informatie in de praktijk gaan uitvoeren en zijn we blij en enthousiast dat we mee mogen helpen aan het project ´de Zeeuwse Huiskamer´. Helemaal enthousiast werden we toen we de geweldige locatie Résidence Oud Bommenende hadden gezien en hebben we er veel zin in om het project tot een goed eind te volbrengen.

 

Op de foto zijn de zes leden van de projectgroep te zien en de opdrachtgevers van de Résidence.

studenten HZ verpleegkunde

Van voren, hurkend op de foto van links naar rechts: Marit Gosen, Janouk Ramm en Eline Kouwenberg.
Staand in het midden voor de mannen: Opdrachtgever Brenda Voet en de projectleden Esther de Waal en Caroline Overbeeke.
De mannen die achter alle vrouwen staan: William Keyts en opdrachtgever Dominique Deguelle .
De foto is genomen voor de ingang van de woning waarin de huiskamer zich bevindt.