We willen langer zelfstandig blijven wonen, in een omgeving waarin we ons thuis voelen. Ook als we ouder worden of een beperking hebben. Maar we wíllen dit niet alleen, het móet ook. In de toekomst zijn er meer senioren, en dus meer mensen die zorg nodig hebben. Daardoor wordt zorg mogelijk onbetaalbaar. De nadruk ligt daarom steeds meer op wat mensen en hun omgeving zelf kunnen en willen. De participatiesamenleving waarbij je voor elkaar zorgt, wordt steeds belangrijker.

Wat heeft ú nodig?
Dat klinkt allemaal logisch, maar hoe zorgen we daar dan voor? Wat heeft ú nodig om prettig en zelfstandig te blijven wonen en leven in uw buurt? Zijn dat voorzieningen in uw woning? Een dorpshuis in de buurt waar u mensen kunt ontmoeten? Zorg dichtbij? Een familielid of vriend die af en toe voor u klaar staat?

Met u in gesprek
Daarover willen we graag met inwoners in gesprek tijdens verschillende bijeenkomsten die de Zeeuwse Huiskamer in samenwerking met de GGD en RMDO organiseert. Deze bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Maandag 4 september: voor inwoners uit IJzendijke, Biervliet, Hoofdplaat en Waterlandkerkje, 19.00 tot 21.00 uur, Emmaus (Handboogstraat 6 in IJzendijke)
  • Maandag 11 september: voor inwoners uit Oostburg en Zuidzande, 19.00 tot 21.00 uur, Ledeltheater (Ledelplein 17 in Oostburg)
  • Dinsdag 12 september: voor inwoners uit Aardenburg, Eede en Sint Kruis, 19.30 tot 21.30 uur, dorpshuis Aardenburg (Westmolenstraat 2 in Aardenburg)

Inmiddels vond al een bijeenkomst plaats voor inwoners uit de kernen Sluis, Retranchement en Cadzand. De resultaten van alle bijeenkomsten delen we met maatschappelijke organisaties, gemeente en zorgorganisaties. Zij kunnen hierop hun beleid aanpassen.

Zorgt u voor de taart?
Wij zorgen ervoor dat tijdens de bijeenkomsten de koffie en thee klaar staat, dat uw mening gehoord wordt en dat we inhoudelijk een goed gesprek met elkaar voeren. Zorgt u dan voor de taart? Zo maken we er met elkaar een geslaagde bijeenkomst van. Ieder vanuit zijn of haar eigen kracht. Want dat is waar de participatiesamenleving voor staat. Dus: maakt u die befaamde appeltaart? Of die overheerlijke cupcakes? Of wilt u de op feestjes altijd favoriete kersenvlaai laten proeven? Graag! Neem deze lekkernijen mee en proef en praat met ons mee over het beste recept voor zorg en welzijn!

Bakt u iets? Laat het ons weten via uw aanmelding voor de bijeenkomst.
Bakt u niets? Ook dan kunt u zich uiteraard aanmelden, u bent van harte welkom!

Informatie en aanmelden
Aanmelden kan via aanmelden@dezeeuwsehuiskamer.nl.
Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Arend Roos: arend@solidarityuniversity.org of tel. 06 53 27 91 89.

Download hier de uitnodiging voor de bijeenkomsten in september >