studenten-hz-november-16Ook dit jaar werken we in de Zeeuwse Huiskamer weer samen met studenten van HZ University of Applied Sciences. Deze keer krijgen we ondersteuning van vijf studentes van de opleiding Bachelor Verpleegkunde. Ze gaan op zoek naar technologische toepassingen op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen. De locatie in Nieuw-Middelburg staat tot hun beschikking als werkplaats.

verkennend onderzoek
Het onderzoek is verkennend en focust ten eerste op een inzicht krijgen van wat er speelt in de wijk Nieuw-Middelburg. Aan hand van de verhalen van inwoners stellen de studentes verschillende cases op rondom thema’s als veiligheid, informatievoorziening en eenzaamheid. In November komen zij samen met hun collega’s van Technologie en Innovatie om samen tot verschillende toepassingen te komen. Deze toepassingen spelen in op de behoeften van mensen die langer zelfstandig thuis blijven wonen.

eindpresentatie
In November zijn de eerste technologische toepassingen klaar en in december worden de resultaten gepresenteerd in een eindpresentatie.