Vorig jaar zijn er verschillende mensen wezen proeflogeren in Zonnemaire. Daar heeft Brenda Voet veel van opgestoken en nu is het tijd voor een volgende stap.

Brenda: “We hebben een prachtig zorgchalet gebouwd waarin we verwerkt hebben wat we tot nu toe hebben geleerd uit de Zeeuwse Huiskamer. We hopen hiermee weer en extra stap in de goede richting te hebben gezet.”

zorgchalet residence oud bommenede
blijvende ontwikkeling
Maar met de realisatie van het eerste zorgchalet, zijn ze er nog niet. Het blijft voor Résidence Oud-Bommenede belangrijk om in te spelen op ontwikkelingen en actuele wensen. “We hopen dat mensen ons blijven helpen bij het doorontwikkelen van dit concept. Ik geloof namelijk niet in één basisvorm die goed is voor iedereen.”

Het nieuwe huis biedt nieuwe mogelijkheden. “Het eerste huis had een bepaalde bouw. Daar kon je niet alles in ontdekken. In het nieuwe huis kunnen we nu weer verder kijken welke ‘bouwsteentjes’ er nodig zijn om maatwerk te kunnen leveren.”

duurzaamheid
Duurzaamheid is een rode draad bij Résidence Oud-Bommenede. En als bedrijfskundige leerde Brenda dat als je iets goed wilt doen, dat je het dan door je hele bedrijf moet invoeren. Ze gaan voor duurzame werkrelaties en voor duurzaamheid in de bouw.

Het zorgchalet is opgetrokken uit duurzaam Western Red Cedarhout. De buitenwanden hebben een bijzonder hoge isolatiewaarde. Er wordt gewerkt met tripple isolatieglas en het chalet heeft een beoogde levensduur van zo’n 50 jaar.