dsc_1475Over Leven met Kanker heeft contact gezocht met Integraal Kankercentrum Nederland en er wordt onderzocht wat de mogelijkheden tot samenwerking zijn. Als we krachten bundelen. kunnen we zorgen dat de expertise van de ene partij de andere partij verder helpt.

Van landelijk naar regionaal
Zo heeft IKNL een Verwijsgids met een landelijke insteek. Ze gaan komend jaar onderzoeken hoe ze lokaal de bruikbaarheid daarvan kunnen vergroten. Ze gaan samenwerken op tien verschillende plekken in het land, waaronder OLMK in Zeeland. Ze kunnen bijvoorbeeld de info verzameld voor onze sociale kaart gaan benutten. In Zeeland heb je bijvoorbeeld te maken met verschillende eilanden en dat maakt de lokale situatie weer anders dan op andere plekken in het land.

Ervaringsverhalen koppelen aan de praktijk
En de samenwerking kan ook de andere kant op werken. Zo heeft OLMK veel ervaringsverhalen verzameld waar veel emotie bij komt kijken. Is er bijvoorbeeld een geïnterviewde die een verhaal deelt over een lastige werksituatie, dan heeft de IKNL daar al heel veel info over, zoals praktische handvaten om zo’n situatie aan te pakken.